web analytics

Obeležena Svetska nedelja dojenja 2011

August 8, 2011 by  
Filed under Aktuelno

Na jučerašnjoj javnoj manifestaciji na Zemunskom keju, Udruženje RODITELJ je šesti put za redom obeležilo Svetsku nedelju dojenja, koja se u okviru Svetske alijanse za zaštitu, promociju i podršku dojenja (WABA) i pod pokroviteljstvom UNICEF-a i Svetske zdravstvene organizacije obeležava u više od 170 zemalja širom sveta.

Ovogodišnja akcija Udruženja RODITELJ ističe važnost komunikacije, upućujući poziv na akciju svim pojedincima i institucijama u cilju promovisanja dojenja kao najzdravijeg načina ishrane beba, ali i pružanja podrške majkama i budućim majkama, kako kroz lično angažovanje tako i kroz povezivanje svih sektora koji mogu doprineti isticanju važnosti dojenja.Svetska nedelja dojenja na Zemunskom keju

Na manifestaciji su svi koji podržavaju dojenje imali priliku da razmene iskustva, a brojne trudnice i majke da dobiju savete o dojenju i ishrani beba od vršnjačkih savetnica za dojenje Udruženja RODITELJ i stručnih saradnika iz različitih zdravstvenih ustanova. Zahvaljujući sponzorima manifestacije, na kraju programa su izvučene i vredne nagrade za najsrećnije mame i trudnice.

Pored Dragane Soćanin, predsednice Udruženja RODITELJ, o značaju dojenja i važnosti pružanja podrške mama i budućim mamama, govorile su i prim dr Đurđa Kisin iz Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, dr Slavica Simić iz Instituta za neonatologiju i prim dr Elizabet Paunović, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, Koviljka Stojsavljević ispred gradske opštine Zemun.

Ovogodišnju manifestaciju obeležavanja Svetske nedelje dojenja podržali su Ministarstvo zdravlja, Gradski sekretarijat za zdravstvo, Gradska opština Zemun, generalni sponzor manifestacije voda ROSA, kao i ostali sponzori – Beluga, izdavačka kuća „Beli put“, DexyCo i igraonica „Tehnokids“.

Komentari

Jedan komentar to “Obeležena Svetska nedelja dojenja 2011”

Trackbacks

Pročitajte mišljenja drugih...
  1. […] o tome kako je protekla Nedelja dojenja 2011. možete videti na našem sajtu posvećenom dojenju Možda će vam biti zanimljivo i :Mamino mleko za bebe Akcijom „Dojite s ponosom” juče je […]Ostavite komentar

Zanima nas vaše mišljenje...
i ako želite sličicu uz komentar, treba vam gravatar!