nedelja dojenja 2008
Udruženje RODITELJ današnjom manifestacijom u Tašmajdanskom parku, uz prisustvo više stotina roditelja i dece, obeležilo je treću godinu za redom Svetsku nedelju dojenja u Srbiji.

Svi koji podržavaju dojenje na manifestaciji imali su priliku da razmene iskustva, a sve trudnice i majke da dobiju savete o dojenju i ishrani bebe od stručnih saradnika iz beogradskih domova zdravlja, Instituta za javno zdravlje Srbije, Gradskog zavoda za javno zdravlje i drugih zdravstvenih ustanova.

Zahvaljujući sponzorima, trudnicama i bebama podeljeni su prigodni pokloni, a posebna nagrada dodeljena je i za najlepšu fotografiju dojenja, po izboru stručnog žirija Udruženja RODITELJ.

Akcija je održana uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, a uz pokroviteljstvo ZLATIBOR VODE.

Svetska nedelja dojenja obeležava se svake godine od 1. do 7. avgusta u više od 120 zemalja sveta. Ove godine WABA (Svetska alijansa za podršku i promociju dojenja) tokom Nedelje dojenja ukazuje na značaj pružanja podrške majkama temom: Podrška majkama: do zlatne medalje! – povlačeći paralelu sa ovogodišnjim Olimpijskim igrama, a bavi se temom podrške dojenju koja je kod mnogih majki od presudnog značaja za početak i dužinu trajanja dojenja.

Ovogodišnju akciju Udruženja RODITELJ podržali su City Records, Nea – Canpol, MP Global – Richlife PreNatal, Botanica – Motherlove, ITM – Libero, Dexy.co, Frikom, Kikasocks, Balonmarketing, Sitopromet, časopisi Mama i Trudnoća, Vodič za roditelje, Beluga, agencija Pipika, restoran Park i igraonica Tehnokids.

Ove godine Srbija se po prvi put upisala medju zemlje koje zvanicno obeležavaju Svetsku nedelju dojenja. Pogledajte stranicu Udruženja RODITELj na sajtu WABA (Svetska alijansa za podršku i promociju dojenja)

Foto galerija

Povezane vesti:

Srebrna medalja za RODITELJ

Iz Malezije, sedišta Svetske alijanse za promociju dojenja (World Alliance for Breastfeeding Action – WABA) stigla nam je sjajna vest – Udruženje građana RODITELJ nagrađeno je srebrnom medaljom za prošlogodišnju manifestaciju obeležavanja Svetske nedelje dojenja! Da podsetimo, 3. avgusta 2008. godine javnom manifestacijom u beogradskom parku Tašmajdan, Udruženje RODITELJ obeležilo je Svetsku nedelju dojenja onako […]


SVETSKA NEDELJA DOJENJA “Dojite s ponosom” 2008

SVETSKA NEDELJA DOJENJA “Dojite s ponosom” 2008 NEDELJA 3. AVGUST TAŠMAJDANSKI PARK od 18h do 20h Drage majke, buduće majke, roditelji i budući roditelji, pozivamo vas da dođete i budete deo jedinstvene manifestacije u našoj zemlji. Udruženje RODITELJ se već treću godinu za redom priključuje obeležavanju Svetske nedelje dojenja koja se u internacionalnom terminu (1. […]


Najlepše je tik do srca!

Najlepše je tik do srca! Neke bebe baš tada vole da se blentave; mašu rukicama, zveraju okolo, čupaju i grickaju mamu. Neke jednostavno uživaju mazeći se. One malo veće spremne su za razne akrobacije. Ali baš sve do jedne  znaju da je to najlepše mesto za spavanje! Pokažite nam kako to radite Vi i Vaša […]


Press clipping o ovoj manifestaciji možete pogledati ovde.

%d bloggers like this: