Udruženje RODITELJ organizuje obuku za vršnjačke savetnice za dojenje

U okviru obeležavanja Svetske nedelje dojenja koju Udruženje RODITELJ organizuje po peti put zaredom, javnim okupljanjem mama koje doje i beba, ove godine će po prvi put biti održana i obuka za mame – vršnjačke savetnice za dojenje.

Obuka će biti održana u nedelju, 8.avgusta i osmišljena je kao celodnevni rad sa mamama koje žele da budu vršnjačke savetnice.

Teorijski deo biće održan u jutarnjim časovima u prostorijama Udruženja RODITELJ u Zemunu a praktični posle podne u okviru same manifestacije pod supervizijom predavačica.

Predavačice na obuci bice Nedeljka Neda Zebić, vršnjačka savetnica za dojenje koja nam dolazi iz Nemačke specijalno za ovu manifestaciju i Andjelka Kotević ,viša medicinska sestra iz Gradskog zavoda za javno zdravlje i koordinatorka Halo bebe.

Vršnjačka savetovališta za dojenje postoje u velikom broju zemalja sveta. U okviru ovakvih savetovališta mame koje imaju praktično iskustvo sa dojenjem pružaju savete i podršku mamama koje se sa problemima i nedoumicama vezanim za dojenje po prvi put susreću.

 

 

 

Ukoliko ste mama koja je dojila svoju bebu duže od 6 meseci, imate volje i želje da svoje iskustvo prenesete drugim mamama i pomognete im da prevazidju probleme u dojenju, prijavite se da budete vršnjačka savetnica za dojenje Udruženja RODITELJ.

 

 

Pošaljite nam svoju kraću biografiju i motivaciono pismo u kome ćete napisati zašto biste želeli da budete vršnjačka savetnica za dojenje. Broj mesta je ograničen pa će samo kandidatkinje koje udju u uži izbor biti kontaktirane. Rok za prijavu za obuku je nedelja, 1. avgust. Svoje prijave nam pošaljite na email info@roditelj.org.

Za polaznice obuke obezbedjeni su materijali, osveženje, ručak i pokloni sponzora.

Sponzor vršnjačkog savetovališta za dojenje na ovogodišnjem obeležavanju Svetske nedelje dojenja je Oktal farma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.