Početak “Svetske nedelje dojenja” na Keju pomera se na 18 časova

 

Dragi roditelji, budući roditelji, bebe, bate, seke, bake, deke, prijatelji i simpatizeri:

Udruženje RODITELJ vas poziva na jedno divno okupljanje, koje se po sedmi put organizuje u Srbiji – obeležavanje Svetske nedelje dojenja.

5. Avgusta na Zemunskom keju, kod restorana Venecija, već tradicionalno okupićemo se da informišemo, slušamo, dajemo savete, pružamo podršku. I ne samo to! Ove godine, kada se obeležava 20 godina „Inosenti“ deklaracije i aktivne borbe za povećanje procenta dojenih beba u svetu, probaćemo da napravimo veeeeeliku fotografiju zajedničkog ručka beba koje doje.

 

Zašto želimo da nas se okupi što više u istom momentu?

  • Da pokažemo svetu koji decenijama preterano i neetički reklamira adaptirano mleko, da bez obzira na niske procente isključivog dojenja, nećemo odustati od borbe da što više mama u Srbiji doji svoje bebe
  • Da  ohrabrimo mame koje imaju neki problem, da dođu i podele ga sa drugima. Uz patronažne sestre i naše mame savetnice, rešićemo ga!
  • Da ohrabrimo trudnice da se informišu kako bi povećale šanse da uspešno doje
  • Da pošaljemo poruku da je dojenje najbolji i najzdraviji izbor za bebe!

Naročito pozivamo mame i bebe da dođu u što većem broju.

Spremite se, i dođite do Zemunskog keja u nedelju, 5. avgusta, između 18 i 18.30 časova. Tu će biti i novinari i fotoreporteri, kako bi naš veliki zajednički ručak ostao trajno zabeležen!

      

 

VAŽNA NAPOMENA:

Zbog najavljenih velikih vrućina u nedelju, 5. avgusta,  početak manifestacije “Svetska nedelja dojenja 2012” odlaže se sa 17 na 18 časova. Odlučili smo se na ovaj korak da bi svi učesnici, kako trudnice, roditelji, deca, stručnjaci i svi posetioci mogli da nesmetano učestvuju u manifestaciji, i da bi nam druženje bilo prijatnije.

Related posts

Vršnjačke savetnice za dojenje

Šta kada su bolesne mama ili beba

Seks i dojenje