Svetska nedelja dojenja 2009

Obeležena Nedelja dojenja u Beogradu

Udruženje RODITELJ današnjom manifestacijom u Tašmajdanskom parku, uz prisustvo velikog broja roditelja i dece, obeležilo je četvrti put za redom Svetsku nedelju dojenja u Srbiji.

Svi koji podržavaju dojenje na manifestaciji imali su priliku da razmene iskustva, a sve trudnice i majke da  dobiju savete o dojenju i ishrani bebe od stručnih saradnika iz beogradskih domova zdravlja, Instituta za javno zdravlje Srbije, Gradskog zavoda za javno zdravlje i drugih zdravstvenih ustanova.

Zahvaljujući sponzorima, trudnicama i bebama podeljeni su prigodni pokloni, a posebna nagrada dodeljena je i za najlepšu fotografiju dojenja, po izboru stručnog žirija Udruženja RODITELJ.

Akcija je održana uz podršku Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije, Gradskog sekretarijata za zdravstvo, Gradskog Sekretarijata za dečiju zaštitu  i Opštine Stari Grada uz pokroviteljstvo ZLATIBOR VODE.

Svetska nedelja dojenja se obeležava svake godine u prvoj nedelji avgusta u više od 120 zemalja sveta.

Ovogodišnja akcija Udruženja Roditelj  pod nazivom „Dojenje-spasonosno u kriznim situacijama!  Da li ste spremni?” ima za cilj da ukaže na vitalnu ulogu dojenja u kriznim situacijama širom sveta, naglasi potrebu za aktivnom zaštitom i podrškom dojenju kako pre,  tako i za vreme kriznih situacija, informiše majke, zastupnice i savetnice dojilja, zajednice, zdravstvene radnike, Vlade, donatore i medije kako i na koji način mogu da aktivno pruže podršku dojenju koje ponekad može biti spasonosno za veliki broj dece tokom različitih kriznih i vanrednih situacija.

Ovogodišnju akciju Udruženja RODITELJ podržali su Beluga, Dexyco, Frikom, Pozorištance Ćira, Masel i medijski prijatelji: Adria media sa izdanjima Mama, Trudnoca, Story i Lisa, RTV Studio B, Radio S I Radio Dedal

Foto galerija