Svetska nedelja dojenja 2006

“DOJITE S PONOSOM”

U nedelju 6. avgusta obeležili smo Svetsku nedelju dojenja, zajedničkom velikom akcijom sa časopisima “MAMA ” i ¨Trudnoća¨na Kalemegdanu u bašti Paviljona ” Cvijeta Zuzorić¨. Ovo je prvi put u Srbiji da je Svetska nedelja dojenja obeležena na ovakav način – okupljanjem na jednom mestu majki koje doje svoje bebe i svih onih koji dojenje podržavaju.

Vie od stotinu mama i tata sa decom, kao i predstavnici više od 15 medija bili su sa nama na Kalemegdanu. Ovogodišnja akcija nosila je naziv “DOJITE S PONOSOM” i odnosila se na informisanje o prednostima dojenja, istovremeno baveći se i tematikom dojenja na javnim mestima za koje kod nas u zemlji, na žalost još uvek važe brojne predrasude.

Svi zainteresovani mogli su dobiju savete o dojenju, od stručnjaka iz Instituta za zaštitu zdravlja Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, podeljen je informativni materijal gostima, posetiocima kao i predstavnicima medija a za decu i mame koji su u akciji učestvovali obezbedjeni su prigodni pokloni od sponzora.

Od srca se zahvaljujemo svima koji su nas u ovoj akciji podržali, hrabrili i bili uz nas i koji su omogućili da ona danas izgleda onako kako je izgledala — svim sponzorima, medijima, svima vama koji ste odvojili vreme i uložili trud da nam pomognete da organizujemo akciju i svima koji ste dosli da nas podržite.

Trudili smo se da tokom ove nedelje posvećene dojenju, predočimo javnosti što više informacija o dobrobitima dojenja kao najvažnijeg i najboljeg načina ishrane beba i da pokušamo da bar malo iskorenimo predrasude. Imajući u vidu sjajan odziv posetilaca i učesnika u akciji verujemo da smo u tome barem donekle uspeli!

Hvala svima i vidimo se ponovo u oktobru kada ćemo obeležiti nacionalnu nedelju dojenja!


Povezane vesti:

Obeležite s nama Svetsku nedelju dojenja

Udruženje RODITELJ je i časopis MAMA obeležiće u nedelju, 6. avgusta 2006. godine Svetsku nedelju dojenja akcijom na Kalemegdanu u bašti Paviljona Cvijeta Zuzorić. Tim povodom organizatori akcije će pokušati prvi put u Srbiji da na jednom mestu okupe rekordan broj majki koje žele i mogu da svoju decu podoje izvan kuće, i tako organizovati […]


O Svetskoj nedelji dojenja u medijima pročitajte u Press odeljku našeg sajta ovde.