Svetska nedelja dojenja 2014

Glavna tema ovogodišnje nedelje dojenja, pod nazivom Dojenje – pobednički poen za život! odgovara na poslednje “odbrojavanje” Milenijumskih ciljeva razvoja (MCR) koje su postavile vlade zemalja članica Ujedinjenih nacija, u cilju praćenja napretka u borbi protiv siromaštva, promociji zdravlja i održivom razvoju do 2015. godine. Ovogodišnja tema podseća na značaj održivosti i povećanja zaštite, promovisanja i podrške dojenju i u razvojnoj agendi za period nakon 2015. godine.

Radionica o dojenju u Novom Sadu, u petak 1. avgusta

Povodom Svetske nedelje dojenja, Savetnice za dojenje Udruženja Roditelj  održale su radionicu o dojenju u Novom Sadu.  u petak , 1.avgusta od 18.30 u Centru za proizvodnju znanja i veština, Bulevar Jovana Dučića 25.
Više informacija o radionici možete dobiti na telefon 060 3292041.

 

 

 

 Centralna manifestacija na Zemunskom Keju

 

Centralna manifestacija obeležavanja Svetske nedelje dojenja održaće se u nedelju, 3. avgusta sa početkom u 17 časova, na letnjoj pozornici, na Keju oslobođenja u Zemunu.

Na tradicionalnoj manifestaciji, koju Udruženje Roditelj organizuje već devetu godinu zaredom,  majke koje doje, trudnice, zdravstveni stručnjaci i svi ostali pojedinci i institucije koji promovišu i podržavaju dojenje, imaće priliku da razgovaraju i razmene iskustva. Pročitajte više

 

 

Konkurs za najlepšu fotografiju dojenja

  Majčino mleko nije samo hrana – momenti dojenja su oni savršeni trenuci bliskosti i povezivanja majke i bebe. Ti momenti često bivaju zabeleženi okom kamere i pokazuju koliko je dojenje prirodno, lepo i sjajno i za mamu i za bebu. Udruženje RODITELJ po deveti put obeležava Svetsku nedelju dojenja, i tim povodom objavljuje poziv za konkurs za najlepšu fotografiju dojenja. Tema ovogodišnje Svetske nedelje dojenja i tema našeg konkurs je „DOJENJE: pobednički poen – za život!“ Pročitajte više.

 

Podržite Banku humanog mleka

I ove godine, manifestaciji će prisustvovati predstavnici Instituta za neonatologiju Prve banke humanog mleka u Srbiji, koji će svim zainteresovanim majkama pružiti savete i informacije o doniranju mleka. U bankama humanog mleka na Institutu za neonatologiju u Beogradu i Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, čije je formiranje inicirala i čiji rad pomaže Rosa voda, prikuplja se humano mleko za prevremeno rođene bebe koje su smeštene u ovim ustanovama, a čije mame nisu u mogućnosti da doje. Kako je majčino mleko istovremeno za njih i hrana i lek, na ovaj način najmlađima se pruža najzdravija i najprirodnija ishrana.

 Sve zainteresovane mame koje žele postati donori, mogu se obratiti odeljenju za majke dojilje Instituta za neonatologiju u Beogradu na broj telefona 011/36-30-127 ili Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine na broj telefona 021/488-05-42. Više informacija o bankama humanog mleka možete naći na sajtu www.bankamleka.rs.

 Izabrane najlepše fotografije dojenja

Fotografija 40: mama Olivera i Darja (21 mesec)

Udruženje RODITELJ već tradicionalno povodom Svetske nedelje dojenja organizuje konkurs za najlepšu fotografiju dojenja.  Ovogodišnja tema Svetske nedelje dojenja je  dojenje, zajednički poen za život.

Na ovogodišnji konkurs za dve nedelje stigao je veliki broj divnih fotografija. Mame su želele da podele svoje zajedničke momente sa bebama, i žiri je imao težak zadatak. Pročitajte više

 

 

 

 

Sponzori Svetske nedelje dojenja 2014

Generalni sponzor nedelje dojenja, po peti put je voda ROSA

a tu su bili i prijatelji manifestacije:

Pozorišni studio za decu Pečurko

Beluga jastuci za dojilje

Octal pharma i njihov brend Multi mam

Multi mam

 

Kikebu šop

Kikebu

Coki loki pelene

Coki loki pelene