Aktuelno

SVETSKA NEDELJA DOJENJA 2011, 7. avgust na Zemunskom keju

Udruženje RODITELJ Vas sa ponosom poziva na obeležavanje SVETSKE NEDELJE DOJENJA 2011, 7. avgusta na Zemunskom keju od 17h

Udruženje RODITELJ će po šesti put za redom od 1. – 8. avgusta 2011. godine obeležiti Svetsku nedelju dojenja koja se u okviru Svetske alijanse za zaštitu, promociju i podršku dojenja (World Alliance for Breastfeeding Action – WABA) i pod pokroviteljstvom UNICEF-a i Svetske zdravstvene organizacije obeležava u više od 170 zemalja širom sveta.

Tema pod kojom se obeležava ovogodišnja Svetska nedelja dojenja je „Razgovarajmo! Dojenje – trodimenzionalno iskustvo!“ i prenosi jasnu poruku o važnosti komunikacije za zaštitu, promociju i podršku dojenju, kako od strane institucija zdravstvenog sistema, tako i zajednice na nacionalnom i globalnom nivou.

svetska nedelja dojenja 2010
Prošlogodišnje obeležavanje Svetske nedelje dojenja

Značaj komunikacije pokazaće se i kroz program manifestacije koja će okupiti veći broj majki koje doje, trudnica, zdravstvenih stručnjaka, i svih ostalih pojedinaca i institucija koji promovišu i podržavaju dojenje. Svi oni će na taj način imati priliku da razgovaraju, razmene iskustva, a sve trudnice i majke da dobiju savete o dojenju i ishrani beba od stručnih saradnika i vršnjačkih savetnica Udruženja RODITELJ.

Imajući u vidu značaj savremenih komunikacionih tehnologija za promociju i podršku dojenja, u okviru ovogodišnjeg obeležavanja Svetske nedelje dojenja Udruženje RODITELJ je od 1. avgusta pustilo u rad ovaj specijalizovani web portal posvećen temama vezanim za dojenje. U okviru portala imaćete mogućnost da se informišete o svim temama vezanim za dojenje, ali i da dobijejte savete vršnjackih savetnica za dojenje Udruženja RODITELJ. 

Vršnjačko savetovalište Udruženja RODITELJ predstavlja inovativan oblik podrške majkama u procesu uspostavljanja i što dužeg trajanja dojenja, jedinstven u Srbiji, koji se u zemljama u kojima se praktikuje pokazao kao veoma efikasan. Od  2009. godine Savetovalište za dojenje Udruženja RODITELJ čine mame savetnice koje su i same imale bogato iskustvo u dojenju, a dodatno su prošle i stručnu obuku. Prilikom svake manifestacije obeležavanja Nedelje dojenja, poseban punkt posvećen je Savetnicama za dojenje u okviru kojeg nove mame i trudnice mogu dobiti savet i podršku.

Ovogodišnja manifestacija realizuje se uz podršku Gradskog sekretarijata za zdravstvo i Gradske Opštine Zemun, a Generalni sponzor manifestacije je VODA ROSA.

Povezani tekstovi

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: