Aktuelno

Poziv za obuku za savetnice za dojenje

Da li si mama koja je dojila svoju bebu? Sećaš se, da li je bilo nekih problema i kako si ih prevazišla? Koliko ti je značila pomoć drugih i pravovremen savet? Kako bi tvoje dojenje izgledalo da nisi imala podršku  i pomoć? Da li si i  u tom slučaju ostala pri želji da dojiš dalje i izborila si se da nastaviš dojenje?

Vršnjačka savetnica razgovara sa mamama na obeležavanju Svetske nedelje dojenja 2012

Došlo je vreme da  se tim savetnica za dojenje  postane još jači. Tražimo mame koje imaju najmanje šest meseci iskustva sa dojenjem, i koje žele da pomažu drugim majkama.

Dojenje nije uvek lako, ni bez problema, zato mi koje smo kroz to prošle, najbolje možemo da pomognemo mladim majkama  – savetom i podrškom.

Ukoliko ste mama koja je dojila svoju bebu duže od 6 meseci, imate volje i želje da svoje iskustvo prenesete drugim mamama i pomognete im da prevaziđu probleme u dojenju, prijavite se da budete mama savetnica za dojenje Udruženja RODITELJ.

Naše savetnice osim mnogo teorijskog znanja o dojenju, prolaze i obuku za komunikaciju, koja im daje znanja i veštine potrebne da uspešno savetuju mame koje imaju problem s dojenjem. 

Pošaljite nam svoju kraću biografiju i motivaciono pismo u kome ćete napisati zašto biste želeli da budete vršnjačka savetnica za dojenje.

Broj mesta je ograničen, pa će samo kandidatkinje koje uđu u uži izbor biti kontaktirane. Rok za prijavu je 15. januar 2013. godine.  Osim obuke u Beogradu, u Novom Sadu i Nišu organizovaćemo obuku u zavisnosti od broja prijavljenih kandidatkinja.

Prijave šaljite na mejl: info@roditelj.org , telefoni za kontakt: 011/3065-376 i 060/5112 -025

Povezani tekstovi

3 komentara

Vladanka 19.12.2012 at 15:57

Ja sam svoje prvo dete dojila 9 meseci a drugo 22 meseca.STarije ima 28 god a mladje 11 god.Sa drugim nije bilo lako bilo je kriza ali mi je doktorka pomoglada da te krize prevazigjem.Kada sam mislila da nemam dovoljno mleka za svoje dete ona mi je bila podrska i uverila me da imam dovoljno mleka samo treba biti strpljiv i ne odustajati.Moja beba je bila uvek najkrupnija i napredna i sada je on deckic od 11 god.visok je 168 cm,a tezak 47 kg.Bavi se sportom igra fudbal.kosarku,tenis.Savetujem svim mamama da ne odustaju lako,jer najlakse je detetu dati flasicu sa vestackim mlekom.Pozdrav svima iz Krusevca

Odgovori
Mirjana 23.12.2012 at 01:46

Drage mame,
moje iskustvo sa dojenjem je pocelo tako, sto mi je mleko krenulo tek sedmi dan od porodjaja i traje mi jos uvek.Cerka mi u janaru puni 4 god.U pocetku sam bila ocajna( verovatno je to bio i uticaj posle porodjajne krize) ali bila sam uporna i verovarala sam u sve i isto tako radila sve, sto mi je rekla patronazna sestra i hvala joj do neba jer se trud zaista “isplatio”.Moja devojcica obozava da sisa. Cak joj i tepa!Elem.Imala sam posle prvog porodjaja srecu da upoznam jednu divnu zenu,patronaznu sestru, koja mi je od dolaska kuci sa bebom pomagala oko grudi tj. pocetka nadolazenja mleka, stavljanja bebe na grudi, izmuzavanja, utopljavanja grudi i opet sve ispocetka.sve u svemu jedno prelepo iskustvo, jer zaista nema nista lepse nego videti zadovoljnu i situ bebu! A tek kad zaspi sa Vama i na Vama…ne moze se opisati…
morate to sebi priustiti 🙂
Pozdrav svim mamama!!!!!

Odgovori
Ida 10.11.2013 at 02:58

Super je što se ovakve stvari organizuju i ovde jer sam upoznata sa sličnim aktivnostima na zapadu.

Odgovori

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: