UDRUŽENJE RODITELJ od 1. do 7. avgusta po 10. jubilarni put obeležava Svetsku nedelju dojenja u Srbiji. Ove godine obeležavamo desetogodišnjicu rada na promociji dojenja i pet godina Savetovališta za dojenje.

 KONKURS ZA NAJLEPŠU FOTOGRAFIJU DOJENJA 2015 “Dojenje – zdrava hrana od prvog dana”

10533737_10152633386739905_3087948795822568660_nDojenje je najbolji i najzdraviji način da beba započne život. Udruženje RODITELJ već deseti put za redom organizuje obeležavanje Svetske nedelje dojenja. Tim povodom objavljujemo poziv za konkurs za najlepšu fotografiju dojenja “Dojenje – zdrava hrana od prvog dana”. Pozivamo Vas da podelite sa nama divne trenutke dojenja kako bi zajedno radili na podizanju svesti o tome koliko je dojenje važno i da podržimo sve mame koje žele da doje svoje bebe.  Podržite i promovišite dojenje a mi ćemo najlepše fotografije nagraditi vrednim poklon paketima. Konkurs traje od 16. jula do 30. jula 2015. godine. Pročitajte više.

 

 

 POZIV NA CENTRALNU MANIFESTACIJU U BEOGRADU, 2. 8. 2015

11816229_10153510922009539_5272551474302794962_oUdruženje Roditelj centralnom manifestacijom 2. avgusta 2015 godine u Beogradu, naKeju oslobođenja u Zemunu (kod Letnje bine) obeležava Svetsku nedelju dojenja u Srbiji. Manifestacija počinje u 17 časova i družićemo se sve do 20 časova.

Ovo je 10. jubilarni put da Udruženje Roditelj obeležava Svetsku nedelju dojenja i ovom manifestacijom obeležavamo čitavu deceniju promovisanja dojenja u Srbiji i podrške majkama koje doje. Takođe, naše Savetovalište za dojenje obeležava 5 godina uspešnog rada.

Pročitajte više

 

 

PET GODINA SAVETOVALIŠTA ZA DOJENJE UDRUŽENJA RODITELJ

mame savetnice za dojenje Udruženje Roditelj

Ove godine naše Savetovalište puni pet godina.  Još od 2006. godine kada je Udruženje Roditelj počelo sa radom cilj nam je bio da se jednog dana oformi grupa za podršku dojenju.  U avgustu 2010. godine  ta ideja je konačno sprovedena u delo  – formirano je prvo vršnjačko savetovalište za dojenje u Srbiji. Savetovalište trenutno čine 3 mame savetnice a uskoro će sertifikate dobiti nove mame savetnice, koje su prethodne dve godine prolazile obuku.

Pročitajte tekst Milene Popević, koordinatorke Savetovališta, o prethodnih pet godina rada ovog jedinstvenog savetovališta u Srbiji. Pročitajte više

 

 IZABRANE NAJLEPŠE FOTOGRAFIJE DOJENJA

18. Maja Simić, beba Lava, na slici  7 dana
18. Maja Simić, beba Lava, na slici 7 dana

Na konkurs za najlepšu fotografiju dojenja “Zdrava hrana od prvog dana” pristigao nam je veliki broj predivnih fotografija, koje na najlepši način promovišu najzdraviju i najbolju hranu – majčino mleko.

Žiri, koji su činili dr Biljana Kilibarda, iz Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, Anđelka Kotević, dugogodišnja koordinatorka “Halo bebe” i direktorka Nacionalne kancelarije za zdravu porodicu i Milena Popević, koordinatorka Savetovališta za dojenje Udruženja Roditelj imao je težak zadatak, da od divnih fotografija izdvoji tri. Pročitajte više

 

 

 

 

 

ODRŽANA CENTRALNA MANIFESTACIJA U BEOGRADU

Beograd, 2. avgusta 2015.- Udruzenje gradjana "Roditelj" na Zemunskom keju obelezilo je Svetsku nedelju dojenja. Cilj manifestacije je promovisanje dojenja kao najboljeg izvora ishrane dece u najranijem periodu zivota.Ovom manifestacijom salje se poruka o znacaju dojenja i pruza podrska svim majkama koje su izabrale ovaj nacin ishrane dece. FOTO TANJUG/ OKSANA TOSKIC/ nr
Beograd, 2. avgusta 2015.- Udruzenje gradjana “Roditelj” na Zemunskom keju obelezilo je Svetsku nedelju dojenja. Cilj manifestacije je promovisanje dojenja kao najboljeg izvora ishrane dece u najranijem periodu zivota.Ovom manifestacijom salje se poruka o znacaju dojenja i pruza podrska svim majkama koje su izabrale ovaj nacin ishrane dece. FOTO TANJUG/ OKSANA TOSKIC/ nr

Svetska nedelja dojenja 2015 obeležena je u Beogradu centralnom manifestacijom na Keju oslobođenja (Zemunskom keju) u nedelju, 02. avgusta 2015. Manifestacija, koju je već 10. put za redom organizovalo Udruženje RODITELj, održana je pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Gradske opštine Zemun i Sekretarijata za zdravlje grada Beograda.

Manifestacija pod nazivom: „Dojenje i posao – idu zajedno!“ održana je ispred Letnja scene, kod restorana Venecija uz prisustvo velikog broja majki sa bebama, roditelja, dece, trudnica, stručnih saradnika i mama-savetnica. Majke koje doje i trudnice imale priliku da razgovaraju i razmene iskustva i da dobiju savet i podršku od brojnih zdravstvenih stručnjaka ali i vršnjačkih savetnica Udruženja RODITELj.

Ovom manifestacijom Udruženje Roditelj obeležilo je lep jubilej – deceniju promocije dojenja i podrške majkama koje doje i pet godina rada vršnjačkog Savetovališta za dojenje.
Glavna tema ovogodišnje nedelje dojenja nosi naziv „Dojenje i posao – idu zajedno! koja apeluje na sve donosioce zakona i poslodavce da pruže odgovarajuću podršku formalno i neformalno zaposlenim majkama koje doje.

Pročitajte više

OBELEŽENA SVETSKA NEDELJA DOJENJA U UŽICU

11782245_10207322180272521_3442280142048570100_oŠesta po redu Puzijada, kojom se obeležava Svetska nedelja dojenja u Užicu, održana je 4. avgusta 2015. godine na glavnom trgu u ovom gradu. Iako je za sve prisutne Puzijada predstavljala najlepši deo manifestacije, to je samo deo aktivnosti kojima Udruženje Roditelj širom Srbije, pa i u Užicu obeležava Svetsku nedelju dojenja. Pre same trke, budući roditelji, trudnice i mame starije dece su mogli rešiti mnoge nedoumice uz savete stručnjaka Dečijeg dispanzera, kroz tradicionalno Savetovalište na otvorenom, gde su posebno one mame koje nisu dojile svoje prvo dete dobile korisne savete. Čak trećina malih učesnika nisu dojene bebe. Iskusne mame su takođe delile savete budućim mamama.

Pročitajte više

 

Sponzor Svetske nedelje dojenja

 

rosa - logo transparent

Sponzori Manifestacije

Multi mam Kosili

Prijatelji Manifestacije

Daj daj pelene Anđeli kolači Animacija Zemlja čudaLagunaKikebu
%d bloggers like this: