Obeležite s nama Svetsku nedelju dojenja

Udruženje RODITELJ je i časopis MAMA obeležiće u nedelju, 6. avgusta 2006. godine Svetsku nedelju dojenja akcijom na Kalemegdanu u bašti Paviljona Cvijeta Zuzorić.

Tim povodom organizatori akcije će pokušati prvi put u Srbiji da na jednom mestu okupe rekordan broj majki koje žele i mogu da svoju decu podoje izvan kuće, i tako organizovati najlepši zajednički ,,ručak” za bebe – majčino mleko!

Dojite s ponosom

Svetska nedelja dojenja obeležava se svake godine u prvoj nedelji avgusta u više od 120 zemalja sveta. Ovogodišnja akcija nosi naziv DOJITE S PONOSOM i odnosi se na informisanje o prednostima dojenja ali se istovremeno bavi i temom dojenja na javnim mestima za koje kod nas još uvek važe brojne predrasude.

Na informativnom štandu od 17 do 20 časova, svi zainteresovani moći će da dobiju savete o dojenju, a deliće se i informativni materijal. Očekuju se takođe i stručnjaci iz Instituta za zaštitu zdravlja Srbije ,,Dr Milan Jovanović Batut”, koji će podržati akciju.

Pozivamo sve roditelje i buduće roditelje, a posebno majke koje žele da daju svoj doprinos u postavaljanju rekorda prvog g